luni, 30 iulie 2007

ziua 9


Bad Bleiberg-Hermagor-Kotscach-Tolmezzo(Italia)-Villa Santina (120 km)


Dimineata, gazda noastra ne scrie cateva randuri in album, facem cateva fotografii si suntem gata de drum. Primii kilometri sunt in coborare e destul de devreme si e cam racoare, asa ca ne imbracam mai gros, nefiind nici incalziti. Dupa cativa km de coborare intram pe soseaua 111 care merge paralel cu Raul Gail spre vest in amonte pe langa o creasta de munte care desparte Austria de Italia. Depasim oraselul Hermagor sin e indreptam spre Kotschach unde vom face stanga si dupa 14 km vom trece in Italia prin pasul Plokenpass la 1360 m altitudine. O ploaie ne retine ceva timp dar reusim sa mancam ceva. Catararea spre pas e destul de dificila cu destule portiuni de peste 10 % inclinatie. Drumul incepe sa urce in serpentine. Zona este superba. De fapt cam de aici am intrat in cea mai frumoasa etapa a traseului nostrum, zona Alpilor adevarati. Creste stancoase strajuiesc soseaua de o parte si de alta a ei. Urcam incetisor muntele admirand peisajul. Trecem si prin cateva tunele si ajungem sus. De aici, Italia. Intre cele doua tari nu mai exista de mult timp vama. Norii amenintatori au stat cam toata ziua deasupra noastra dar cu noroc am reusit sa pacalim ploaia. Apoi, o coborare de vreo 30 de km cu o diferenta de nivel de 1000 m pana in Tolmezzope care atingem 80 km/h. Nu gasim cazare si mergem mai departe inca 8 km pana in Villa Santina unde ramanem sa innoptam. Maine avem doua pasuri grele de trecut pana la Cortina D’Ampezzo. Speram sa avem vreme buna.










6 comentarii:

admin spunea...

Incep sa imi placa formele de prezentare si comentariile voastre!!!
Fie sa va fie bine!!!

admin spunea...

Sa nu uit!
Multi dintre cei tineri Veniti cu Noi sunt aproape de voi si va sustin in comentariile lor. Zilnic.

Desi indemnul este permanent de a va scrie, sunt retinuti pentru ca se considera necesar a nu va crea voua "emotii" si pentru a nu se crede ca se incearca o forma de parada in demersul vostru!
Remus

Diana spunea...

Sunt cu ochii pe voi. Dimineata, primul lucru, deschid blog-ul...nerabdatoare sa vad ce ati mai facut, pe unde sunteti, cum sunteti. E fantastic ce se poate simti atunci cand "de-ai tai" sunt plecati intr-o asemenea minsiune iar tu ii urmaresti cu sufletul la gura. Multa bafta in continuare! Se vede bine ca "Cineva acolo sus va iubeste!"

Anonim spunea...

Waw...incepe muntele adevarat! Super imagini pana acum...ai em uacing iuuuu!!!

marmotha spunea...

unde sunteti? mai pedalati? ati facut pauza? aaaaa, ati dat de italience!!!!!!

zonconel spunea...

un salut voua,

azi baietii, intradevar is in Italia, la Torino ..zi de pauza si de intalniri cu primaria ;)