vineri, 17 august 2007

ziua 27, joi 16 august 2007

Dalaas-Landeck-Innsbruck-Buch(140 km)
Zi foarte urata astazi. Plecam dimineata din Dalaas cu norii negri deasupra. Suntem constienti ca din moment in moment va incepe ploaia. Si, intr-adevar, dupa cativa kilometri vine… marunta si rece. Suntem pregetiti, bineinteles si pentru astfel de etape. Mersul a devenit rutina iar pe o vreme ca asta aproape nici nu ne dam seama ca cand trecem cele doua pasuri ale zilei, Flexenpass(1784m) si Albergpass(1802m). Doar strangem din dinti si de ghidon si mergem inainte prin ploaia deasa. Kilometri trec si ne apropiem de cel de-al doilea mare oras al Austriei pe care il vizitam in expeditia noastra, Innsbruck. Cu vreo 20-30 km inainte de oras ploaia se opreste dar norii nu dispar de pe cer. Avem noroc totusi ca in cele 2-3 ore petrecute aici nu a plouat deloc. Asadar am ajuns si la primarie unde am sta de vorba cu viceprimarul orasului, dl. Christoph Platzgummer. Primarul, de fapt primarita din Innsbruck nu era in acel moment in localitate. Domnul Platzgummer ne-a primit foarte amabil in biroul dansului chiar daca era ocupat. A ramas placut surprins de actiunea noastra, ne-a felicitat si ne-a urat success mai departe in drumul nostrum spre casa. Un mic ghinion am avut exact in momentul cand am vrut sa facem o fotografie cu domnul viceprimar, cand batreia aparatului s-a epuizat… Asta este…”ramane pe data viitoare”. Am mai stat de vorba cu doi ciclisti amatori de aici care s-au aratat foarte interesati de expeditia noastra si au promis ca vor scrie ceva pentru noi pe blog. Parasim apoi Innsbruck-ul iar dupa inca 30 de kilometri ne cazam intr-o mica localitate numita Buch. Seara a inceput sa ploua din nou. Speram ca maine va fi mai bine.

Un pranz "la bordura"

Cu doi ciclisti din Innsbruck

3 comentarii:

zonconel spunea...

intr-o scurta peregrinare prin tara si putin in afara am intalnit f putini cicloturisti ..insa 2 bulgari ce traversau Dunarea cu bacul. de la Silistra la Ostrov cu intentia de a se fugarii prin muntii nostri, au ramas f impresinati de "indrazneata aventura" a celor 4 bacaoani.
Noi ce mai putem spune, ne mandrim cu voi baieti!

zonconel spunea...

intr-un comentariu la o fotografie facuta acum zile bune, pe cand erau la Torino, baietii aminteau de "masa critica" [plimbare-eveniment ce are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni in numeroase orase pe glob,ce promoveaza mijloacele alternative de transport (nemotorizate),cu scopul de a constientiza faptul ca ciclistii/biciclistii fac parte din trafic, nu il blociaza, dar si a impactului pe care folosirea mijloacelor nemotorizate il au aspra sanatatii si mediului inconjurator].

desi in alte orase se organizeaza
timisoara
http://www.myspace.com/masa_critica_timisoara
iasi
http://criticalmassiasi.blogspot.com/
bucuresti
http://criticalmassromania.blogspot.com/
la Bacau nu am auzit nimic de vreo miscare de acest gen
..sau poate is toti iubitorii plecati in expeditii :- ?

Anonim spunea...

Hey guys!
You´´re all crazy! Never heard such a cool adventure through europe! Respect!!!!!!!!!!!!!!
Thank you 4 posting us (Mike & me / Innsbruck / in front of the bike-store )
The next time you gonna pick us up to join you guys!

cheers Anton

www.antonseidl.com